Ressenyes · 31 de juliol de 2023

SOTA LA MAR SALADA

Quan teniu una novel·la a les mans que no us abandona per res i n’allargueu la lectura perquè us sap greu que s’acabi, és meravellós!
Això és, precisament, el que provoca aquest llibre, primera novel·la de l’escriptor, mestre i músic Sergi Caparrós Giner.

A Sota la mar salada hi trobem un thriller clàssic amb pinzellades de novel·la històrica.
Ambientada a la Barcelona de l’any 1929, i amb viatges al 1889, l’obra ens condueix per un entramat de fets relacionats entre si i amb uns papirs antics que descobreixen l’Andreu i el seu pare, els protagonistes d’aquesta història.

Enmig d’un estiu recent estrenat, aquest objecte intercedeix en les seves vides per posar-les a prova davant un complex misteri que es remunta anys enrere, a l’Empordà, on un descobriment històric té més transcendència de la que imaginen.

Llegir Sota la mar salada és una delícia. És una novel·la molt ben construïda, tant de documentació dels fets reals com de la conducció de la trama. Cada pas que fan els protagonistes està ben travat i enllaçat amb la conseqüència, i no hi ha cap fil descosit.

També compta amb uns personatges ben dibuixats, que ens sorprenen pels seus girs, per les seves accions, per ser qui són o no són.
La història combina un narrador en primera persona, molt ben trobat, i un narrador en tercera, i tot amanit amb un llenguatge precís i ben utilitzat, que fa goig llegir.

Amb un punt de misteri permanent i el ritme que generen les persecucions, llegir aquesta obra és viure-la!

Sota la mar salada

SERGI CAPARRÓS GINER
Rosa dels Vents
Nombre de pàgines: 381