Ressenyes · 31 de maig de 2022

ANATOMIA DE LES DISTÀNCIES CURTES

La vida es construeix de moments, retalls, trobades, vivències. Amb personatges fugaços, estables, desorientats. D’imatges, records, emocions.

I, tot això, ho descobrim a Anatomia de les distàncies curtes, un conjunt d’escenes quotidianes amb tocs d’humor, tristesa, enyorança i realisme.

La Marta Orriols recull dinou contes que relaten situacions habituals, d’aquelles que podríem viure en un moment o altre de la vida. I ho fa amb bona literatura, amb un estil acurat i amb les paraules justes, una prosa treballada.

La màgia d’un llibre de relats és que es pot obrir per qualsevol pàgina, sense seguir l’ordre de primer, segon…, i es gaudeix cada conte com un petit gran món.

El llibre aconsegueix que la lectura s’agafi amb ganes, de principi a fi, i es vulgui rellegir més endavant.

En les històries, podem trobar arguments de tota mena, des de la dona que ha perdut una filla, fins a les dues parelles d’amics entre els quals hi ha secrets i infidelitats, o la de la dona que es dirigeix en taxi a una trobada secreta amb el seu amant. Personatges que ens podem creuar cada dia pel carrer i arguments que podem, fins i tot, viure nosaltres.

Recordeu: Anatomia de les distàncies curtes, de la Marta Orriols. Edicions del Periscopi.

Un calidoscopi.