Ressenyes · 20 de març de 2024

INVASIÓ

D’històries n’hi ha tantes com caps pensants o escriptores i escriptors teclejant. Històries d’amor, de terror, de misteri, quotidianes, rurals, drames…
I també hi ha les històries fantàstiques com aquesta.

A Invasió, l’escriptor David Monteagudo ens sorprèn amb una narració aparentment senzilla i rutinària on trobem a García, un home treballador, mediocre, que viu en parella i té una vida més o menys estable. Un personatge que podria ser qualsevol de nosaltres
Arriba un dia, però, que García es topa amb un gegant.

A partir d’aquest moment, la història crea addicció. No ho fa de manera abrupta, sinó més aviat amb subtilesa i tocs d’humor repartits al llarg de la història.
El relat cavalca entre la intel·ligència i la bogeria, entre el pànic i la inversemblança, amb uns diàlegs que atrapen i una trama molt ben portada, sense estridències ni exageracions.

Invasió és un llibre que fa reflexionar. Potser no és l’objectiu principal, però el lector entra en una discussió amb García i amb si mateix sobre què és veritable.

La constant lluita del personatge per negar allò que veu, l’oposició a la realitat que el va envoltant ens fa trontollar, fins i tot, la nostra pròpia existència.
Què és real i què no? Què és palpable i què és fruit de la nostra ment?
Existeixen els gegants? O existeixen persones poderoses?

Invasió
DAVID MONTEAGUDO
Voliana Edicions
Nombre de pàgines: 195