Ressenyes · 3 de febrer de 2022

NO ESCRIURÉ LA TEVA HISTÒRIA

Abraçant tres generacions de la família Pont, l’escriptora Laia Fàbregas ens endinsa en un món asfixiant i dur, a cavall entre principis del segle XX i l’inici de la pandèmia. En aquest arc temporal viatjarem a través d’una trama familiar emmarcada en l’insòlit paratge de Salton Sea.

La novel·la és la reconstrucció de la història familiar del protagonista, en Dylan Garcia, d’una manera acurada i precisa. També és una història de supervivents enmig d’una Amèrica inhòspita i hostil.

El viatge que fa la família Pont, paral·lelament al recorregut personal del Dylan, fan de la novel·la una mena de road movie en la qual descobrim un país desconegut en cada una de les diferents èpoques per les quals transiten els personatges d’aquesta saga familiar.

Les diferents maternitats, l’aïllament social o les múltiples relacions familiars són temes que habiten en la història i que l’autora descriu amb un estil impecable i concís.

Alternant present i passat, la Laia Fàbregas té la capacitat de fer passar una calor asfixiant o notar el gust de la sorra, i submergeix a qui llegeixi la novel·la en un viatge trepidant entre la història d’un país, d’una família i d’un sol home.

Recordeu: No escriuré la teva història, de la Laia Fàbregas. Editorial Empúries.

Un repte.