Ressenyes · 1 de maig de 2022

ANNA GRIMM – XARXES CRIMINALS

Fa poc que he descobert que llegir gènere policíac m’agrada. Ho he descobert de la mà de l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan i el seu personatge estrella, la sergent Anna Grimm.

L’última novel·la, Xarxes criminals, ens torna a accelerar el pols amb un misteri per resoldre.

Un nou crim sacseja la ciutat de Lleida. Com en cada cas, la sergent Grimm treballa a contra-rellotge per treure l’entrellat d’un assassinat que cada vegada sembla complicar-se més i que engrandeix la xarxa de persones sospitoses d’haver-lo comès.

L’escriptora no perd el ritme al qual ens té avesades, si bé aquesta entrega és, potser, menys frenètica que, per exemple, la primera. Així i tot, en una setmana resol un garbuix de fils per enllaçar, i ho fa d’una manera natural, sense forçar ni fent aparèixer cap element sorpresa. Tot està calculat.

Paral·lelament al crim que ocupa la part professional de l’Anna Grimm, la seva vida personal es veu trasbalsada per un fet que es va coent amb ràbia per l’evidència que representa i la frustració que, massa sovint, genera per no poder actuar com es voldria. Tot plegat fa que la sergent hagi de lidiar amb dues batalles dures.

Els personatges d’aquesta novel·la transiten per un món versemblant, creat amb naturalitat, i són personatges reals, amb secrets, amb nervis, amb tremolors a les mans quan se’ls enxampa en una mentida, amb una pena sufocant al pit en conèixer una desgràcia.

Recordeu: La sergent Anna Grimm, de la Montse Sanjuan. Pagès Editors.

Un encert.