Ressenyes · 4 d'abril de 2022

ENS RECORDARAN

Us imagineu poder viatjar en el temps i coincidir amb algun personatge històric? Us imagineu poder esbrinar què pensa i què sent?

A Ens recordaran, la Carla Gracia Mercadé ens propicia una trobada entre Goethe i Schiller a l’estiu del 1794.

El gran poeta alemany Schiller va a trobar-se amb el seu amic i admirat Goethe, un dels autors més reconeguts del moment. L’estança a casa de Goethe marcarà un punt i a part en les seves obres i en la seva amistat.

El que fa especial aquest llibre és la multiplicitat de mirades que adopta la figura que narra. Hi ha un ventall de diferents veus i perspectives que enriqueixen la història i ens endinsen en un món de complexitats humanes, de conflictes, de debilitats…

I el que el fa gran és la desmitificació de dos personatges que han crescut envoltats d’admiració i magnificència fins als nostres dies. En canvi, el ressorgir dels personatges femenins, tant les dones de les seves vides com les més amagades, les dones del servei, prenen un paper i una mirada tan importants en la novel·la que ens permeten construir un Goethe i un Schiller més enllà del mite que van ser.

Una història universal sobre el sentit de la vida i l’amor, sobre les ombres i grandeses que ens poden arribar a envoltar i sobre les dones que ajuden a ser.

Recordeu: Ens recordaran, de la Carla Gracia Mercadé. Univers.

Una troballa.