Ressenyes · 3 de febrer de 2022

APRENDRE A PARLAR AMB LES PLANTES

Quan la Paula rep una forta sacsejada de la vida, es veu obligada a fer un viatge de retorn a ella mateixa i a plantejar-se de quina manera l’afecta l’esdeveniment que li capgira el seu dia a dia. Com aprendre a viure diferent?

En aquesta novel·la de la Marta Orriols hi trobem una prosa treballada, concisa, que ens narra l’essencial amb poques i clares paraules. És un llibre que ens convida a la reflexió. Com m’enfronto davant el dolor? Com em reconcilio amb la vida, amb el món, amb les persones, després d’aquest dolor?

La Paula es reinicia a partir d’ella mateixa, d’entrar dins seu,  d’observar-se, de sentir-se i de reconstruir-se. En aquest camí, que fa sola però no del tot, hi trobem una amiga optimista, un veí divertit, unes personetes delicades i un fuster il·lusionat. La llum que desprenen aquests personatges obrirà clarianes en la foscor de la Paula.

De lectura fàcil, ràpida i sentida, Aprendre a parlar amb les plantes ens ajuda a entendre que el dolor passa. I que els sotracs ens serveixen per caminar d’una altra manera.

Recordeu: Aprendre a parlar amb les plantes, de la Marta Orriols. Edicions del Periscopi.

Una delicadesa.