Ressenyes · 7 de setembre de 2023

FAVÀRITX

Un fet que s’esdevé a Menorca, durant la festa de Cap d’Any del canvi d segle, trasbalsa la vida d’en Quer.

Al voltant d’aquesta sentència, que forma part de la sinopsi, es construeix una trama de manera calmada, però sense aturador, que ens fa viatjar des de Cadaqués a Menorca i als seus set fars.

A Favàritx, l’escriptora Elisenda Puig i Salvador ens fa partícips d’una història que pren diferents angles i perspectives a mesura que el protagonista, en Quer, la va desconstruint per entendre-la de nou.

L’estructura de la novel·la és curiosa i ben trobada, ja que hi ha una part en què s’alternen passat i present de la mateixa manera que s’alternen els dos personatges principals, en Quer i la Savina, fins a desembocar al present, al mateix temps que les seves vides.

L’acció es manifesta en paisatges meravellosos, que l’autora descriu amb detall i se’ns despertin els sentits en llegir-los. També fa ús del llenguatge característic d’una novel·la on es respira mar per tot arreu, i Menorca.

La geometria dels fets, l’embolcall de l’escenari i la caracterització de cada un dels personatges fan que Favàritx sigui una novel·la que es llegeix amb gust, amb la intriga de saber què va passar aquell Cap d’Any i amb la il·lusió de viatjar des de casa.

Favàritx

ELISENDA PUIG I SALVADOR
Voliana Edicions
Nombre de pàgines: 213