Hi ha llibres que poden passar desapercebuts perquè no se’ls ha donat a conèixer suficient, perquè han estat eclipsats per altres llibres… Així i tot, la seva qualitat els fa ressorgir, tard o d’hora.
Això és el que passa amb Entre Beirut i tu, una història tant colpidora com bonica.
Tres personatges que no tenen res a veure, cadascú amb la seva vida i el seu passat, coincideixen en aquesta ciutat del Líban.
La Rita és una arqueòloga que viu un esdeveniment que la marcarà, com també aquest fet marcarà en Shawn i l’Ibraïm.
Tres personatges, tres veus narratives que es despleguen paral·lelament, transitant cada una d’elles al mateix temps que les altres. El punt de vista de la Rita i el del Shawn, en tercera persona, ens mostren els diferents escenaris on succeeix la història, mentre que el de l’Ibraïm, en primera persona, ens mostra la vida de la gent d’allà, la dels camps de refugiats palestins, la de les famílies trencades.
Un encert de la novel·la és que l’escenari convuls i agitat en què succeeix l’acció va més enllà del seu paper de lloc concret per esdevenir, també, protagonista de la novel·la.
Entre Beirut i tu té un ritme ràpid, escrit amb un llenguatge precís i frases curtes i concretes. Estructurat en vint-i-vuit escenes, la brevetat dels capítols i el no parar de l’acció fan que la lectura es faci d’una tirada.
Com es diu en un moment donat, sobre Beirut, “o enamora, o mata”. Aquest llibre us seduirà.
Recordeu: Entre Beirut i tu, de la Roser Miquel. Pagès Editors.
Un diamant.