Ressenyes · 1 de maig de 2022

L’ALEGRIA DE VIURE

Hi ha llibres que ens fan somriure; llibres que ens fan tremolar; alguns ens fan por; d’altres ens remouen. I hi ha llibres que ens fan valorar allò que vivim i com ho vivim.

A L’alegria de viure, la Sílvia Soler ens desplega un mapa amb el recorregut d’allò que la fa feliç.

És un llibre breu, que podem dur a la butxaca, i conté una vida de retalls i moments especials, que conviden a la joie de vivre.

No us deixeu enganyar per la primera lectura fàcil i feu-la amb un llapis a la mà. Al llarg de les cent seixanta pàgines, descobrim frases acurades, profundes, que toquen l’ànima i ens desperten de l’apatia a la qual ens hem acostumat i li hem penjat l’etiqueta de rutina.

L’alegria de viure és un llibre de no-ficció, on trobem igualment personatges. L’autora n’és la protagonista i es fa estimar ja des de la primera pàgina, imaginant-la llegint Enid Blyton sota els llençols i amb els genolls escrostonats.

Aquelles persones importants per a la protagonista són uns secundaris potents, com totes les persones importants en les nostres vides.

És un llibre per tenir a prop, a mà, per quan ens oblidem d’olorar la nostra flor preferida perquè tenim massa pressa, o bé quan ens ofusquem amb un trasllat. De cada moment que vivim en podem extreure una part bonica, una gota de gaudi.

Recordeu: L’alegria de viure, de la Sílvia Soler i Guasch. Univers.

Una preciositat.