Ressenyes · 3 de febrer de 2022

SET DIES DE GRÀCIA

A l’abril del 1870, l’olor de pólvora i el dong insistent d’una campana impregnaren la Vila de Gràcia. Va ser durant la revolta de les Quintes, que l’escriptora Carla Gracia Mercadé narra en la seva primera novel·la Set dies de Gràcia.

Al llarg de set capítols, tants com els dies que va durar l’alçament, caminarem entre dues històries que s’agafen de la mà.

D’una banda, la Revolta de les Quintes, que va fer aixecar tot un barri per lluitar contra l’obligatorietat imposada pel govern de fer anar a la guerra homes, joves i nens. D’una altra banda, la història convulsa d’una família burgesa, els Lledó.

I, enmig, la Marianna, un personatge captivador que uneix les dues històries en una i fa partícip a qui llegeixi el llibre de la mateixa manera que anima a tot un barri a fer front a la injustícia que viuen.

A Set dies de Gràcia trobem unes dones valentes que, empeses per la Marianna, es disposaren a plantar cara  i cremaren els papers de les lleves, cansades que se’ls enduguessin els pares, marits i fills a la guerra. Perquè en aquesta guerra, les dones van passar a un primer pla. I, això, val la pena recordar-ho.

Recordeu: Set dies de Gràcia, de la Carla Gracia Mercadé. Univers Llibres.

Una proesa.