Ressenyes · 5 d'octubre de 2022

ELS CAMINS ESCRITS DEL PIRINEU

Un dels aspectes bonics de la literatura és viatjar a través de les històries, que ens transporten a llocs tant coneguts com desconeguts. Aquest llibre ens apropa a un entorn que podem conèixer molt i, a la vegada, tenir-lo a prop i no saber pràcticament res d’allò que ens envolta. Es tracta d’Els camins escrits del Pirineu.

El llibre és una obra coral, escrita per vint-i-tres autores i autors amb vinculació al Pirineu. Les històries que s’hi narren estan arrelades a aquest territori tan salvatge, tan natural, tan pur.

De temàtica variada, l’única premissa és que cada història se situï en un camí real del Pirineu. Aquesta diversitat ens porta a recórrer l’Alta Ribagorça, les Valls d’Àneu, l’Alt Urgell, el Solsonès… amb històries a peu sobre l’amor, la por, la frustració…

Aquest llibre no és una guia de rutes amb desnivells, trams, alçades o punts d’interès. No us espereu un compendi de rutes per fer excursions, però sí que podeu esperar un recull de camins que, a través de la ficció, es recuperen i ens donen l’opció a passejar-hi a través de les paraules.

Recordeu: Els camins escrits del Pirineu, d’autoria diversa. Edicions Salòria i Garsineu Edicions.

Una (bona) companyia.