Ressenyes · 19 de març de 2022

LA SERGENT ANNA GRIMM

Una novel·la es pot llegir a estones, capítol a capítol, durant dies… o d’una tirada. I això és el que passa amb La sergent Anna Grimm. Des de la primera pàgina, la història ens atrapa i fa que costi deixar-la a mitges.

Un crim desperta la ciutat de Lleida alertada. Anna Grimm, sergent dels Mossos d’Esquadra, està al capdavant de la investigació, la qual es complica quan apareixen tres crims nous, que podrien estar relacionats. Anna Grimm haurà de resoldre l’entramat a contrarellotge i contra els fantasmes personals que la persegueixen.

Amb un llenguatge entenedor, punts de gir inesperats i ritme trepidant, la novel·la crea un ambient tens i misteriós que fa que qui la llegeix pugui tenir diverses percepcions de com es pot resoldre el complex cas.

Cal destacar el món de la novel·la, creat de manera creïble i versemblant, així com l’elaboració els personatges, plens de matisos, amb secrets i sorpreses. No són ni escandalosos, ni exagerats: simplement, personatges moguts per sentiments diversos, ferits. En definitiva, vius i humans.

Recordeu: La sergent Anna Grimm, de la Montse Sanjuan. Pagès Editors.

Un misteri.