Ressenyes · 4 d'agost de 2023

MENTRE DURI LA FLAMA

Hi ha novel·les que agafen un impuls del passat per reviure en el present i fer-lo misteriós, a la vegada que revelador.
Això és el que passa a Mentre duri la flama, la tercera novel·la de l’escriptor Jaume Albert Ollé i Manuel.

Quan l’any 1943, entremig de les muntanyes del Pirineu, a cavall entre França i Catalunya, dos passadors que ajudaven una família jueva tenen un conflicte, poc s’imaginarien ells mateixos que aquell esdeveniment ressonaria fins als nostres dies.

La Bet, una agent rural que viu a la Vall Fosca, es veu ficada en una espiral de successos que semblen no tenir res a veure entre si, malgrat que tots ells tinguin un eix en comú: la descoberta de la veritat.

Passant per diferents escenaris pirinencs, i tocant diversos i controvertits temes, com el maltractament, l’os o el diner negre, l’autor posa a les nostres mans una novel·la a cavall entre la intriga, la història i l’amor.
La muntanya és el factor clau d’aquest entramat de fets i personatges, cadascun d’ells tocat per algun secret que l’obstinació de la Bet intentarà fer sortir a la llum.

Amb uns personatges força autèntics, uns girs de guió que no s’esperen i un viatge entre el passat i el present, entre una cultura i una altra, trobem a Mentre duri la flama una novel·la interessant i de fàcil lectura.

Mentre duri la flama

JAUME ALBERT OLLÉ MANUEL
Pagès Editors
Nombre de pàgines: 326